vstup do nové sezony mladších žáků

Dobrý vstup mladších žáků do sezony

 

Po loňské bodově neúspěšné sezoně, kdy mladší žáci teprve sbírali herní zkušenosti, se letos zdá, že se blýská na lepší časy. Začátek přípravy přinesl v srpnu náročné týdenní soustředění ve Sloupu u Macochy, v září turnaj v Újezdě a přátelská utkání. Především ale poctivým tréninkem se postupně zvýšila nejen kondice, ale i sebevědomí většiny hráčů, jejich individuální herní činnosti a tím i projev celého týmu při utkání. Větší počet hráčů v kádru a tím i větší konkurence přispěla také ke zlepšení. Očekávání trenérů před sezonou byla tedy oprávněně vysoká.

 

Los prvních tří kol soutěže byl nicméně velmi těžký. Utkání proti třem nejlepším týmům ukázala, čemu je nutné se více v přípravě na tréninku věnovat. Pozitivní bylo to, že i když skončila prohrou, byla utkání herně vyrovnaná. A právě snaha rovnat se s těmi lepšími přinesla v dalších čtyřech utkáních dobré výkony a výrazné výhry. Získaných osm bodů vyneslo tým na aktuální čtvrté místo tabulky. A je pravděpodobné, že při současné formě budou další proti slabším týmům přibývat.

 

Minulý náročný víkend v Kuřimi, kdy mladší hráči hráli ve stejný den proti Kuřimi A i Kuřimi B, byl ukázkou, jak si trenéři představují správný přístup ke hře. Před početnou diváckou podporou rodičů hráči ukázali příkladnou bojovnost v obraně, která byla tradičně podpořena velmi dobrými výkony brankaře Jirky Doležela. Pomalejší souhru v útoku naštěstí zastínila aktivní snaha o střelbu všech, kdo byli právě na hřišti. Stoupající formu potvrdil střelecky David Buchta, který obraně soupeře dělal svými důraznými kličkami velké problémy. Za dva zápasy 22 branek je skvělý výkon. S 57 brankami se navíc aktuálně dostal na třetí místo tabulky střelců soutěže. Dobré bylo, že se přidali i další střelci (Urbášek, Marko atd.). K naší spokojenosti utkání skončila výhrami 28:10 s Kuřimí A a 21:7 s Kuřimí B. Svoji šanci si zahrát dostali tak nejen hráči základu (ročník 2004), ale i mladší (2005) a tři minižáci (2006). Několikaletá práce trenérů s dětmi a jejich chuť se zlepšovat tak dává výhled na úspěšnou sezonu.

Novinky

Štítky